Energetische therapie

Welkom op deze pagina en wat leuk dat je geïnteresseerd bent in deze vorm van geestelijke en lichamelijke healing. Wil jij weten wat energetische therapie is en wat het voor jou kan doen? Lees dan verder, dan vertel ik jou er alles over.

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is het overbrengen van kosmische energie op mensen, dieren en andere vormen van levende organismen. Kosmische energie is een energie die zich in jou en om jou heen bevindt. De kosmische energie die zich om ons heen bevindt kunnen wij inzetten om onze eigen gezondheid, die van anderen, maar ook die van dieren en planten, op een positieve en veilige manier te verbeteren. Kosmische energie is onuitputtelijk en voor iedereen toegankelijk omdat wij ermee verbonden zijn en deze energie bij het leven hoort. 

Kosmische energie is moeilijk te bestuderen en je kunt het niet zien, maar dit betekent niet dat het er niet is. Veel mensen vinden het maar vreemd wanneer men spreekt over energieoverdracht, maar is dit wel zo vreemd? Stel dat jij een ouder bent en je kind valt op de grond of heeft bijvoorbeeld buikpijn? Wat is dan het eerste wat je doet? Juist ja, met alle liefde je handen op de pijnlijke plekken leggen van jouw kind. Dit is energieoverdracht. Weliswaar vanuit jouw liefde, maar liefde is energie.

Over heel de wereld 

Kosmische energie, ofwel energetische behandelingen, Reiki of accupunctuur, worden steeds meer ingezet om mensen die ziek zijn verlichting te brengen en het zelfgenezend vermogen te stimuleren. Nu kun je er voor kiezen om iets wel of niet toe te laten in je leven en kun je energie ook gewoon blokken door je af te sluiten. Om deze reden zijn er dan ook mensen die zeggen:

“Tja nou, dat gedoe met energie werkt bij mij niet!” Ik kan dan ook beamen dat de kosmische energie je wel bereikt (dit omdat je energie bent en het om je heen hebt), maar wanneer jij deze blokt, het niet optimaal zijn werk kan doen zoals het zijn werk zou kunnen doen. Kijk, want je gedachte over energetische therapie wordt energie. Energie die ik als therapeut/ healer oppik en waardoor jij dus de kosmische energie blokkeert en je afsluit voor de overdracht van deze kosmische energie.

Mijn achtergrond en ervaring als holistisch energetisch therapeut.

Ik weet al sinds mijn achttiende jaar dat ik mijzelf open kan stellen voor de kosmische energie en deze ook kan overbrengen op anderen. Rond mijn dertigste jaar ben ik gaan werken als energetisch therapeut en doe dit inmiddels zo’n 25 jaar en met heel veel goede resultaten mag ik zeggen.

Om mensen te kunnen voorzien van iets ‘tastbaars’ heb ik de opleiding voor energetisch therapeut gedaan en deze ook behaald. Verder houd ik mijn energie zuiver, door altijd te werken aan mijn lichamelijk en geestelijk welbevinden en onthoud ik mij van roken, alcohol of andere bedwelmende middelen.

energetische behandeling

Waar kun je energetische therapie voor inzetten?

 • Lichamelijke klachten
 • Geestelijke klachten
 • Loslaten van belemmerende gedachten
 • Burn-out verschijnselen
 • Hoogsensitiviteit
 • Oplossen van energie blokkades in het lichaam
 • Als extraatje tijdens het volgen van jouw coachtraject

Behandelingen

De energetische behandelingen duren afhankelijk van de hulpvraag, tussen de 20 en 50 minuten en vinden plaats in mijn parktijk in Voorburg. Voor deze behandelingen mag jij gewoon je kleding aanlaten, maar is het prettig wanneer je kleding draagt die lekker comfortabel zit. Verder vraag ik jou wel om riemen, horloges, ringen, armbanden  en andere bijouterieën thuis te laten. Tijdens de behandeling vindt de kosmische energie vanzelf zijn weg en weten lichaam en geest precies waar zij deze energie gaan inzetten.

Heb je specifieke klachten, dan komen deze tijdens een intakegesprek aan de orde. Energetische behandelingen zijn geen vervanging voor medische hulp, maar dienen als waardevolle toevoeging. Vooraf aan jouw bezoek is het belangrijk dat jij voor de klachten eerst bij de huisarts of specialist bent geweest. Energetische therapie kan voor spontane genezing zorgen, echter kan en mag ik dit jou niet beloven. Het zelfhelend vermogen van jouw lichaam en de manier waarop jij met je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid omgaat, bepalen het genezingsproces.

Na de behandeling krijg jij van mij een heerlijk glas water, zodat jouw organen alle overtollig vrijgekomen gifstoffen beter kan afvoeren. Je kunt je na de behandeling wat tam voelen, maar dit neemt in de loop van de dag vanzelf af. Ik adviseer jou om op de dag van jouw energetische behandeling, niet al te energievolle dingen te doen, zodat jouw lichaam zich volledig kan richten op het helingsproces.

Voor wie?

 • Volwassenen
 • Kinderen
 • Jong volwassenen
 • Dieren

Wanneer kunnen energetische behandelingen niet plaatsvinden?

Wanneer jij als client hoge koorts hebt of wanneer ik als energetische therapeut zelf koorts, griep of andere klachten heb die mij kunnen belemmeren om mijzelf 100% te kunnen afsluiten.

Voor informatie omtrent energetische therapie en het tarief, mag je mij altijd een belletje geven. Dit kun je het beste doen tijdens het telefonisch spreekuur  van 12:00 tot 13:00. 

Alvast een vriendelijke groet,

Grace Louise Kamp.