dromen en wensen

Dromen en wensen, zo geef je ze een kans.

Dromen en wensen, zo geef je ze een kans. Hier gaan we het vandaag op dag 13 van de cursus ‘De grote voorjaarsschoonmaak.’ over hebben. Iedereen zou het liefst het leven leiden waar men van droomt. Toch zijn er niet veel mensen die uiteindelijk de stappen nemen om te doen waar ze echt gelukkig van worden. Wat de meesten tegenhoudt is angst. Tja, toch weer die angst die te pas en te onpas de hoek om komt kijken. Maar het is jouw leven en dus halen we vandaag jouw dromen en wensen uit die stoffige kast.

Beren die jouw dromen en wensen in de weg staan

Wat gaat er mis, wanneer we stagneren in het realiseren van ons droomleven? Welke beren komen we tegen op ons pad? Beren die zich vermommen als excuses. Excuses, die zo’n beetje een heel leger met beren vormen die met de handen in de zij staan te wachten op wat jij gaat doen. We verzinnen allerlei redenen en creëren hierdoor angsten die ons ervan weerhouden dat te doen waar we echt blij van worden.

Zelf weet ik maar al te goed hoe dit werkt en ik heb wel een aantal beren van mijn weg moeten plukken. Het is mij gelukt, omdat ik besloot mij niet langer te laten tegenhouden door wat of wie dan ook. Ik kwam op een punt in mijn leven waar ik zo klaar was met al die grommende beren. Ik ben gewoon terug gaan grommen, alleen ietsje harder. Misschien heb jij ook een droom of wens en lukt het jou niet om de stappen te ondernemen die nodig zijn. Wellicht heb jij net als vele anderen van die lastige beren die zich overal en nergens mee bemoeien en je van de wijs proberen te brengen. Misschien moet jij net als ik gewoon heel hard leren grommen!

Welke beren zijn er nog meer?

Zo is angst voor wat anderen van ons denken, een behoorlijke beer die je aardig in de weg kan zitten. Een beer die ervoor kan zorgen dat jij je dromen in de prullenbak gooit. Wat te denken van de beren: geld, tijd of de angst voor het onbekende? Misschien ben je bang dat je zult falen en jij je droom hierdoor niet kunt realiseren. Angst voor de praktische kant, want hoe ga je het allemaal aanpakken? Waar moet je beginnen? Gaat het allemaal wel lukken en als het lukt, wat dan? En wat als je uiteindelijk tot de conclusie komt dat het eigenlijk toch niet is wat je voor ogen had? Tja, en dan hebben we nog mensen om ons heen die leeftijd zo’n grote rol laten spelen, dat velen hierdoor de handdoek voor altijd in de ring gooien. Laat mij je vertellen dat je nooit te oud of te jong bent om te doen waar jij gelukkig van wordt. Hoor ik hier een Amen? Yes!

Waar kies jij voor?

Door angsten en onzekerheden stoppen we met het voluit omarmen van ons leven. We kunnen ervoor kiezen dat angsten ons verlammen, of we omarmen ze en gaan in de tussentijd gewoon aan de slag. Waar kies jij voor?

Ik denk dat ik je wel kan motiveren om je dromen en wensen een tweede kans te geven. Laten we samen eens kijken welke positieve redenen er kunnen zijn, die jou op andere gedachten kunnen brengen. Redenen waardoor je inspiratie krijgt en vandaag nog de eerste stap neemt!

 • De enige ‘ja’ die je nodig hebt om aan de slag te gaan met jouw droomleven, is jouw ‘ja’!
 • Waag je geen poging, dan zul je later spijt hebben van het feit dat je het niet hebt geprobeerd.
 • Mensen die hun dromen volgen, zijn mensen die niet praten maar doen.
 • Doeners zijn vaak heel creatief, hebben een positieve invloed op hun omgeving en maken het verschil.
 • Het leven wordt completer omdat jij het beste uit jezelf en uit je leven haalt.
 • Aan je dromen werken haalt je uit je comfort zone en helpt je groeien tot je volledige potentie.
 • Je dromen en je acties vertellen iets over jou, over wie jij bent en waar jij voor staat.
 • Het maakt je sterker en het zorgt ervoor, dat jij anderen niet laat bepalen wat wel en niet goed voor jou is.
 • Je bent baas over jezelf en dat is een heerlijk gevoel.
 • Wanneer anderen je zien werken aan je dromen en wensen, ben je een bron van inspiratie.

Hoe zou jouw toekomstige leven eruit kunnen zien?

Je ziet er zijn vele redenen die jou kunnen inspireren om van start te gaan. Om je ook nog even een glimp te laten ervaren van jouw toekomstige leven, is visualiseren een must. Stel je voor dat jouw dromen en wensen werkelijkheid worden. Hoe zou dit er dan voor jou uit kunnen zien?

 • Bedenk eens wat je dan hebt bereikt en  hoe jij je dan zult voelen.
 • Welke mensen zijn er in jouw droomleven?
 • Hoe zou dan jouw dagelijkse dag eruit kunnen zien?
 • Waar ben jij, waar woon je en in welk land?
 • Wat heb je aan en hoe zie je eruit?
 • Welke gevoelens zul je dan hebben. Zie jij jezelf blij, tevreden en gelukkig?
 • Maakt jouw droomleven jou aan het lachen en doet het je hart een vreugdedansje maken?

Jouw visie

Om je droomleven te realiseren heb je dus een visie nodig die je elke dag de revue laat passeren. Zorg voor je visie en geef het net als een zaadje dat ontkiemt, elke dag water. Leg de focus niet teveel op het eindresultaat, maar geniet van de reis en het uitzicht dat jou naar je doel zal brengen.

Genoeg redenen om te werken aan je dromen en wensen, want het is jouw leven.  Niemand kan jou ervan weerhouden te doen wat jij wenst te doen. De enige die dat kan ben jij zelf. Leef je leven onder de voorwaarden die jij stelt en niemand anders. En mocht het niet lukken, wees dan trots dat je het in ieder geval hebt geprobeerd.

Schrijf vandaag jouw wensen en dromen in je persoonlijk journaal. Bedenk wat er nodig is om een start te maken. Geef jezelf permissie om te dromen en beloof jezelf één stap te nemen richting jouw droomleven. Neem je die stap, dan volgen er meer en gaat een deur dicht, dan gaat er ergens anders een betere deur open.

Jouw post-it memo reminder voor vandaag:

‘Ik heb geduld, want moeilijke dingen worden uiteindelijk makkelijker.’

Geniet van je dag en bij deze nog even de link van gisteren, mocht je deze gemist hebben.

Tot morgen voor dag 14.

Warme groet, Grace Louise

Thanks for my blogphoto by Photo by Kelli Stirrett on Unsplash

 

Add A Comment